SHARE

Overvejer du at købe en køkkenmaskine? Så er det nødvendigt at vide, hvilke køkkenmaskiner der er på markedet, samt hvad de kan. Det kan godt virke en smule uoverskueligt, men der er ingen grund til at fortvivl; her får du en guide til, hvordan du vælger den rigtige køkkenmaskiner.

Gør dig nogle overvejelser, inden du vælger

Når du skal investere i en køkkenmaskine, er der nogle tanker, du skal gøre dig, inden du vælger. Det vigtigste er, at den er nyttig i dit køkken. Derfor er det også nødvendigt, at du ved, hvad den skal bruges til. Der er ingen grund til at købe mere, end du har brug for, men der er heller ingen grund til at vælge en, der har alt for begrænsede muligheder – så ender du blot med at skulle investere i en ny.

Udover at finde den model, der passer bedst til dit behov, skal du også gøre op med dig selv, hvor meget du kommer til at bruge den. Skal du blot slå en bolledej sammen en gang imellem, er der ingen grund til at ofre flere tusinde kroner på den. Skal du derimod bruge den flere gange om ugen, er det en god idé at investere lidt flere penge på sin køkkenmaskine, så man er sikker på, at den er af god kvalitet og holder mange år ud i fremtiden.

Hvad er du villig til at give for din nye køkkenmaskine?

Prisen på køkkenmaskiner varier meget, og de fås fra helt ned til 1.000 kr. og op til 7.000 kroner. Her er forskellige faktorer, der spiller ind; hvor god kvalitet skal den være, hvilket mærke skal den være fra, hvor mange år skal den kunne holde, hvor energivenlig skal den være, hvilke funktioner skal den have, og hvor lang tid skal du bruge den.

Læs anmeldelser af de forskellige køkkenmaskiner

Når du har gjort dig nogle tanker omkring, hvilke funktioner din køkkenmaskine skal have, hvor ofte du skal bruge den, samt hvilke mærker, der er, er det en god idé at udvælge sig nogle forskellige modeller, man er interesseret i. Søg på modellen efter fulgt af ’anmeldelse’ i Google, og du vil hurtigt kunne finde en masse fyldestgørende anmeldelser, så du kan få en idé om, om modellen er det rigtige valg.

Hvilke mærker findes der?

Der findes mange mærker inden for køkkenmaskiner. De mest populære er ofte dem, der er dyrest, imens du kan finde mere eller mindre ukendte mærker på nettet eller i dit lokale supermarked, der ikke koster det store. Problemet er, at du ofte ikke ved, hvad du køber på forhånd, hvis du køber et ukendt mærke.

De populæreste mærker er Kenwood, Bosch, Royal, Bodum, OBH og KitchenAid, der blandt andet fås hos Skousen. Prisen varier, men de koster gerne et par tusinde eller mere, hvis du vil have en god køkkenmaskine af høj kvalitet fra et af disse mærker.

Har du brug for ekstraudstyr?

Det er muligt at tilkøbe ekstraudstyr til sin køkkenmaskine, hvis man har brug for flere funktioner. Vær dog opmærksom på, at det ikke er alle modeller, der kan anvendes sammen med ekstraudstyr. Derfor er det altid en god idé at undersøge, om det er muligt at få tilbehør til den model, du overvejer at købe, inden du beslutter dig.

Det er ærgerligt, hvis du pludselig for behov for nye funktioner, men modellen ikke tillader det. Så er det billigere at ofre lidt flere penge på en model, der enten kan lidt mere eller har mulighed for at blive opgraderet med det tilbehør, du har behov for.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here