SHARE

Uanset hvor god løn eller gode bonusser, dine medarbejdere får, er det ikke ensbetydende med, at de yder mere. Faktisk er størrelsen på lønsedlen slet ikke afgørende for, hvor gode dine medarbejdere er.

Miljøet på arbejdspladsen har en langt større effekt på medarbejdernes produktivitet, og det sikrer også, at gode medarbejdere bliver på arbejdspladsen i mange år. På den måde undgår du karriereryttere, som smutter videre efter 1 år, når der kommer et bedre tilbud. Men hvordan skaber du et godt arbejdsmiljø, hvor medarbejderne har det sjovt, men samtidig er produktive?

Giv plads til sjov

En af de vigtigste tiltag er at sørge for, at der er plads til sjov i hverdagen. Vi mennesker er sociale væsener, og det er essentielt for vores velbefindende, at vi griner i løbet af dagen. Og det er bestemt ikke svært at skabe rum for godt humør. Det kommer nemlig helt af sig selv, når medarbejderne føler sig godt tilpas.

Og selvom du måske ikke tillader småsnak i krogene, kan du være stensikker på, at det foregår alligevel – vi kan nemlig ikke lade være, og slet ikke hvis vi har et højaktuelt emne som chefens morgensurhed eller reprimanden til afdelingsmødet. Faktisk er denne type småsnak værre end almindelig småsnak, fordi det er udtryk for en negativ tilgang til arbejdspladsen, som kan være meget uproduktiv. Hvis medarbejdere i stedet oplever arbejdspladsen som et sted, hvor der er plads til jokes, godt humør og anekdoter fra weekenden, bliver de meget mere produktive, når de vender tilbage til arbejdet.

Plej sociale relationer

For at sætte turbo på det daglige arbejdsmiljø er det vigtigt, at medarbejderne også får lov til at slå sig løs en gang imellem. Om det er en ugentlig fredagsbar eller bare en julefrokost er sådan set op til dig. Det vigtigste er, at medarbejderne ser hinanden uden for arbejdet og måske får talt med folk fra helt andre afdelinger.

En firmajulefrokost er selvfølgelig den klassiske lejlighed til den slags, og man skal da heller ikke undervurdere, hvad en god julefrokost kan gøre. Hvis I er en lille virksomhed kan en tur på en lokal restaurant (i private lokaler naturligvis) gøre det – gerne enten med en aftale om at blive sent eller en efterfølgende reservation på en lokal bar. Hvis I er en stor virksomhed, kan det være en fordel at købe en færdig julefrokostpakke ved et eventbureau, som sørger for alt det praktiske. Her vil der også ofte følge underholdning med, så medarbejderne får en ekstra oplevelse.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here