SHARE

Det er de færreste, der har brug for en printer i disse dage – men de fleste oplever alligevel fra tid til anden, at de har brug for en printer. Det kan være et problem, for hvor går man lige hen, når der opstår et akut behov for at kunne udskrive et dokument? Her får du et par gode råd til, hvordan du vælger den rigtige printer til hjemmet.

Lad være med at vælge den billigste version

Det er ikke nogen god idé at vælge den billigste printer, der er på markedet. Generelt kan man få printere til næsten ingen penge, men der er dog visse udfordringer ved de billigere modeller; de printer sjældent specielt godt, de går nemt i stykker og de bruger mere blæk, end de dyrere versioner.

Hvis du vælger at ofre lidt mere, får du også mere for pengene. Kvaliteten af dine print bliver bedre, holdbarheden bliver længere, og du får en billigere pris pr. udskrift. Der er altså kun fordele ved at bruge lidt ekstra på din printer – også selvom du ikke planlægger at bruge den ofte.

Find ud af, hvad dit behov er

Hvilken printer, du skal vælge, afhænger af en lang række faktorer. Først og fremmest er det vigtigt, at du beslutter dig for, hvad du skal bruge din printer til. Hvis du viol kunne printe direkte fra din smartphone, bærbare computer eller tablet, skal printeren kunne kobles på din WiFi-forbindelse. Kan den ikke det, skal du sætte din enhed til printeren, før det er muligt at udskrive dine print.

Beslut dig også for, om det er vigtigt for dig, at du kan printe med farver, eller om du blot har brug for en sort/hvid-printer til at printe dokumenter og fødselsdagsinvitationer et par gange om året.

Det kan også være, at du skal have mulighed for at kunne scanne billeder ind. Er det tilfældet, skal du vælge en printer, der har en scanner. Alternativt kan du anvende din smartphone til at tage billeder af dine print.

Det dyreste er printerpatronerne

Uanset om du køber en printer fra Brother, Canon eller Epson, er det blækpatronerne, der koster flest penge i det lange løb. Det er heri printerfabrikanterne primære forretning ligger, og derfor er det også det, der koster mest.

Du kan dog vælge at købe kompatible – eller uoriginale, som de også kaldes – blækpatroner, hvis du vil have dem billigere. Gør du det, skal du være opmærksom på, at printerens garanti ryger. Det skal du dog tage med et gran salt, for der er ikke større risiko for, at din printer går i stykker, hvis du bruger kompatible patroner.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here